Dagje uit

Tussen het dorp Voorthuizen en het park liggen Monkey Town (binnenspeeltuin) en de Voortse Herberg (buffetrestaurant). Richting Apeldoorn vindt u de speeltuin De Julianatoren en richting Garderen vindt u de prachtige zandsculpturen.  Kijk hieronder voor meer tips voor een leuk dagje uit! 

Een dagje de Apenheul is ook zeker een aanrader. De Apenheul is een mooi en groen dierenpark waar verschillende soorten apen veelal loslopen. 

https://apenheul.nl/

Dierenpark Amersfoort is ook zeker een aanrader voor een leuk dagje uit. Lekker rondslenteren om alle dieren te bekijken, even een ritje maken in het treintje en tot slot nog even een rondje in de draaimolen. Succes verzekerd!

https://dierenparkamersfoort.nl/

Een leuk pretpark voor kinderen tot 10 jaar ligt in Apeldoorn! Neem eens een kijkje bij de Julianatoren. Ze hebben wel 60 attracties? Spring op het paard en rijd als een echte cowboy over de Paardenbaan, duik in de ballenbak of stap in de hele leuke achtbaan. Even rustig aan doen, ga dan naar één van de shows van Jul & Julia.

https://www.julianatoren.nl

Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen is een aanrader voor een voordelig dagje uit. Hier kunnen de kinderen klimmen en klauteren in de zes meter hoge klimtoren!
Een vliegtochtje maken in één van de helikopters of juist een ritje maken met de trein! Rondscheuren op de traptrekkers, de skelters of juist de autootjes. 

Bij een regenachtige dag is het maisdoolfhof ook een aanrader, aangezien zij ook de mogelijkheid bieden om overdekt te spelen: ballenbak, blokkenhoek en een klimtoren. 

Uitgespeeld? Dan is de speurtocht door het maildoolhof ook zeker leuk om te doen. Of neem nog lekker een plons in het mailzwembad! 

https://www.maisdoolhofvoorthuizen.nl/welkom-speelpark

Monkey Town Voorthuizen is een nette en veilige indoor speeltuin wat beschikt over 1000 m2 speelplezier. De kinderen kunnen er klimmen, springen (op trampolines), klauteren, door tunnels kruipen, glijden van meerdere glijbanen, spelen met grote Lego,  een duik nemen in de ballenbak en nog veel meer.

De begeleiding is gratis, maar wel verplicht.

https://www.monkeytown.eu/voorthuizen

Bezoek Paleis Het Loo en bekijk het Stallenplein en de paleistuinen. Het paleis zelf is gesloten tot medio 2021.

https://www.paleishetloo.nl

Recreatiegebied Zeumeren is een zeer veelzijdig recreatiegebied met diverse sportieve activiteiten, meerdere zandstranden, ruime ligweides en goede faciliteiten. 

Op Zeumeren kan je onder andere waterskiën, midgetgolfen, shortgolfen, footgolfen, SUPpen, kanoën, en wakeboarden. Maar gewoon zwemmen en zonnen kan natuurlijk ook.

https://www.zeumeren.nl/

SchatEiland Zeumeren is een groot overdekt speelparadijs (ruim 5500m2). Heel leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Ze kunnen hier spelen, ontdekken, klimmen, schatgraven met de kapitein, op zoek naar goud, springen en glijden, schieten met de ballenkanonnen en nog veel meer!

https://www.zeumeren.nl/schateiland/

Op zoek naar een goed wok-, grill- en buffetrestaurant waar u onbeperkt kunt eten en drinken? Dan is restaurant De Voortse Herberg zeker een aanrader!

https://www.voortseherberg.nl/

Het Veluws Zandsculpturenfestijn is dit jaar tweede geworden bij de verkiezing van het leukste uitje van Gelderland en daarom zeker een bezoekje waard.

https://zandsculpturen.nl